31 August 2012

Ngerepak lok...

Malam ni ketenteraman tergugat gara2 konsert perkahwinan jiran ku...mau nak pecah gegendang telingaku dengan bunyi drum sebaik bangun tidur tadi pagi sehingga malam ni. Sekali seumur hidup la katakan, biarkan raja sehari merasa nikmat menjadi raja??? I'm not sure about it. They better stop before midnight. 

Tambah lagi dengan kepala yang sakit terasa nak explode sejak kelmarin, tergendala penulisan proposal projek tahun akhir ku yang sepatutnya siap by next week...ni la akibat terima projek yang sendiri tak yakin dapat buat. Gasak jak dila...Singkat rasanya perjalanan as an undergraduate student..sedar tak sedar, cuma tinggal 2 sem je lagi, n to make it sound sooner, next year dah graduate. InsyaALLAH kalau xda halangan. 
 
Dah jumpa ramai orang, n dah merasa kehilangan ramai orang. Dah menyaksikan pelbagai ragam. Dah merasa kegagalan. Rasa macam xda buat pa2 pun ada jugak. Bangun pagi buat pa yang wajib n pa yg perlu, p kelas,  tengok muka lecturer mengajar, keluar kelas, then rutin berterusan macam biasa...xda yg istimewa, xda yang menarik. Hujung sem duduk exam, then, tggu result. Gara2 proses x menarik, result pun x menarik. Sepanjang beberapa tahun ni banyak juga kehilangan yang ku alami. Hilang kepercayaan kpd manusia, n hilang keinginan untuk berkawan or berinteraksi dengan orang. Pengalaman benar2 bisa membentuk peribadi manusia.

Adik dapat UKM, tmpt yang dia nak, aku pula hanya mampu bermimpi untuk mencapai apa yang dicita. Masih lagi bermimpi biarpun ia agak menyeksa diri.. Like anyone else, i had been working hard to make my dream comes true. Maybe it's not time yet for me to achieve it,or maybe, for me to achieve it is something bad. I don't know for sure, but somehow i want to believe that there're good reason(hikmah) for it... Or maybe they're just some sweet words to cheer myself up..Just do it, work hard in whatever u do now. 

*****************

So, this is just another useless post, without any benefit for the reader. My bad..i apologize..